Selecteer een pagina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BEN®

Design for Communities, Campagne

Tegen het einde van het tweede studiejaar kreeg ik samen met mijn projectgroep de kans een campagne te bedenken voor de telefoonprovider Ben. Zij hadden als probleemstelling dat hun studentendeals niet goed vindbaar waren op hun website, met als gevolg dat er niet genoeg studenten waren die van deze deal afwisten. Het doel van dit project is om awareness te creëren door middel van een campagne, online en/of offline. Hierbij moesten wij proberen om de doelgroep op een originele en pakkende wijze te bereiken waardoor zij enthousiast worden om in de studentenwebshop van Ben zo’n abonnement af te sluiten.

Voordat we al in oplossingen dachten, hebben we eerst onderzoek gedaan. Naar de doelgroep, de opdrachtgever, maar ook naar bestaande campagnes en trends. Om vervolgens tot een idee te komen hebben we veel gebrainstormd en verschillende concepten bedacht.

Omdat niet iedereen altijd op zoek ik naar een nieuw telefoonabonnement, hebben wij ervoor gekozen een iets andere richting op te gaan met de campagne: zorgen voor juist meer naamsbekendheid. Wanneer de doelgroep dan wél toe is aan een nieuw abonnement, zullen ze ook aan Ben als optie denken.

Het uiteindelijke concept? #Benerbij. Een campagne waarbij Ben écht persoonlijk wordt en de doelgroep opzoekt door op de vetste festivals aanwezig te zijn. Deze campagne speelt in op de actualiteit (deze campagne is begin zomer bedacht) en de doelgroep.

Wij hebben dit concept mogen presenteren voor Ben, samen met een aantal andere concepten van medestudenten. Ons concept is uiteindelijk door Ben als beste gekozen. Bekijk hier ons campagneboekje.