Selecteer een pagina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FOTOGRAFIE

Photography in Focus

In mijn tweede jaar heb ik de minor Photography in Focus gedaan: een introductie in de wereld van fotografie. Vooral het leren kijken en het leren begrijpen van beeldtaal stond hier centraal. Met als doel dat deze communicatie over fotografie leidt tot betekenisvolle beelden, beelden die de ideeën van de maker vorm geven.

De minor is opgebouwd rond 5 opdrachten. Texture & Rhythm, Styling, Light, Time en Fascination. Verder was ik vrij om de opdrachten in te vullen zoals ik wilde. Voor styling heb ik gekozen voor advertising en heb ik een serie foto’s geschoten voor een drankje. Voor light heb ik een model gebruikt om met bepaalde lichtinvallen de textuur van de huid te laten zien. Fascination heb ik ingevuld met Human Interest en heb ik een serie foto’s gemaakt waarin ik iemand een dag volg en laat zien hoe het leven van deze persoon eruit ziet.

Om alle foto’s te bundelen en beoordeeld te worden heb ik in InDesign een fotoboek gemaakt. Mocht je deze willen zien, neem ik ‘m graag een keertje mee!

Gebruikte tools: Spiegelreflex camera, Adobe Lightroom, Adobe InDesign