Selecteer een pagina
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MODO.

Service Design, Interface Design

Tijdens het project Service Design lag de focus op het ontwikkelen van een service die van waarde is voor mensen. Maar wat zijn problemen in het dagelijks leven, of beter gezegd: waar liggen er voor ons kansen om het leven ietsjes makkelijker te kunnen maken?

Met de gedachte een last van mensen hun schouder te kunnen nemen, zijn mijn projectleden en ik begonnen met het brainstormen voor een onderwerp. Uitkomst: winkelbeleving in Den Haag. We deden onderzoek naar hoe mensen de binnenstad van Den Haag ervaren, naar trends en concurrenten en samen met onze doelgroep (16 t/m 24 jaar) hebben we een co-creation gehouden om te zien waar hun behoeftes eigenlijk liggen. We hebben ons al snel gefocust op het verkrijgen van advies en stelden de ontwerpuitdaging “Hoe kunnen wij een service inzetten die het advies verkrijgen tijdens het winkelen verbetert in de Haagse Binnenstad?”. Met alle informatie uit ons onderzoek hebben we een aantal concepten bedacht waarvan we er één uitwerkten: modo. Tijdens het gehele proces is de app meerdere keren getest bij de doelgroep.

Modo is een digitale tool die jou op een snelle manier naar jouw perfecte item brengt. Stel je bent opzoek naar een wit t-shirt, dan geef je dit aan in de app en vervolgens wordt er gezocht naar verschillende items die aansluiten bij jouw zoekopdracht. Alle producten die worden getoond zijn beschikbaar in de binnenstad van Den Haag. Filter op bijvoorbeeld afstand en zo zie je meteen waar je het snelst dat witte t-shirt kan scoren. Zo voorkom je dat je door die drukke en chaotische stad alleen maar aan het zoeken bent. Daarnaast geeft de app kledingcombinaties bij het item dat jij nodig hebt. Bij het registreren geef je aan welk lichaamstype je hebt en wat je kledingstijl is, en krijgt dan uitsluitend modellen met jouw lichaamstype te zien zodat je beter kan zien hoe een item bij jou zal staan en een beter maatadvies krijgt. Hierdoor zijn ook alle kledingcombinaties in het lookbook gepersonaliseerd. Daarnaast kan je de foto’s van de kleding in de app delen met je vrienden, zodat je ook op deze manier advies kan krijgen van de mensen die je wel vertrouwt! De lookbooks die jij het leukst vindt kan je opslaan in je persoonlijke profiel. Tot slot is het mogelijk om bij de items in de app achtergrondinformatie te lezen over het product.

Het project hebben we afgesloten met een mooie 8,5 en is ook te zien op de website van CMD Den Haag. Bekijk de app en het promofilmpje hieronder.

Gebruikte tools: Adobe Illustrator, InVision