Selecteer een pagina

NETTIE

Usability Testing, Expert Review

Tijdens de minor Usability Expert werkte ik in groepsverband aan verschillende opdrachten voor de opdrachtgevers SURFspot, Rijksoverheid en Nettie (MobileCare). Voor die laatste deden wij een Expert Review, wat inhoudt dat wij de gehele app onder de loep namen en aanbevelingen deden voor verbeterpunten.

Nettie is een app, gemaakt om mantelzorgers te helpen met het inplannen en regelen van de afspraken die ze maken met hun patiënten en andere mantelzorgers. De doelgroepen van de app zijn dan ook mantelzorgers en zorgbehoevenden. De app moet mensen ondersteunen in het behouden van hun fysieke en sociale gezondheid en wil hen zolang mogelijk betrekken bij de samenleving. Zo wordt Nettie gebruikt voor het betrekken van het sociale netwerk om zo het (soms overbodige) werk van zorgverleners uit handen te nemen.

De interface van de app was onduidelijk waardoor deze niet uitnodigt tot actief gebruik. Dit doel kon worden bereikt door de gebruiksvriendelijkheid te meten op basis van een aantal vaste usability-richtlijnen. Om niet alleen aanbevelingen te schrijven op basis van de Expert Review, deden we ook een Concurrenten Analyse en een Trend Analyse op het gebied van UX.

Voor de Expert Review maakten we gebruik van de Mobile-specific Usability Heuristic Checklist die uit 230 punten bestond. Deze punten hebben wij verwerkt in aanbevelingen die wij, met behulp van wireframes, hebben gepresenteerd aan de opdrachtgever. Bekijk een aantal van deze wireframes hieronder.

Meer weten over dit project? Ik vertel je er graag over!

Gebruikte tools: Sketch