Selecteer een pagina
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SURREALISTIC COMBINATIONS

Boek, Interface Design

Bij de minor Visual Interface Design maakte ik met een beeldverzameling over het onderwerp ‘Surrealistic Combinations’ – waarbij ik mij specifiek richte op de de trend op Instagram waarbij men twee objecten tot één nieuwe betekenis vormt – een boekje. Hierbij was de kaft zwart/wit en had het een ouderwetse uitstraling door een afbeelding van de Lobster Phone van Salvador Dalí, die in dit boekje ook als representatief beeld dient. Deze kaft geeft van te voren niet weg wat het idee van het boekje is. De lezer wordt nieuwsgierig gemaakt, ook door de eerste pagina’s tekst die nog niet veel vragen op zullen roepen. Echter wijken de pagina’s erna af van deze standaard: de pagina’s met de afbeeldingen zijn kleurrijk en modern en zijn allemaal in het midden doorgesneden. Dit laatste deed ik zodat men met de halve pagina’s zelf combinaties kan maken met de verschillende objecten die worden weergegeven in de afbeeldingen.

Het doel van dit boekje is om mensen te laten experimenteren met Surrealisme en hierbij hun creativiteit toe te passen door eigen combinaties te maken en een andere kijk op de objecten in de afbeeldingen te krijgen.

Vervolgens was de opdracht om dit boekje te vertalen naar een interface. Ook hier heb ik veel gebrainstormd en inspiratie opgedaan. Het concept van het boekje (buitenkant: ouderwets en zwart/wit, binnenkant: kleurrijk en modern) heb ik vertaald door te beginnen met een oud Mac OS op een mobiele interface waarna je in de app komt die de afbeeldingen van de beeldverzameling bevat en dus weer modern en kleurrijk is. Het maken van nieuwe surrealistisch combinaties speelt ook hier weer een grote rol. Echter kan de gebruiker nu zijn eigen samengestelde combinaties van objecten ook bewerken door er bijvoorbeeld op te tekenen, vormen of tekst toe te voegen, een achtergrondkleur te kiezen of een patroon te maken van het object. Hierna kan de afbeelding worden gepost op Instagram en zo is het cirkeltje weer rond: de plek waar de afbeeldingen oorspronkelijk vandaan komen en waar ook deze nieuwe afbeeldingen weer worden gedeeld met de wereld.

Alle gebruikte afbeeldingen komen van Instagram (@catherinejkim @dizzydisco @j.m.navarro @mr.twiice @randylewiscreative @seriousdesign).

Het boekje laat ik je graag een keer zien. De mobiele interface is hieronder te bekijken.

Gebruikte tools: InDesign, InVision Studio